Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Події

wikipaintings.org

Вівторок, 11 червня 2013, 12:21

У Львові сьогодні відкриють виставка засновника оп-арту Вазарелі

Сьогодні у Львові відкривається унікальна виставка французького художника, засновника оп-арту (оптичного мистецтва) Віктора Вазарелі.

Розпочинається виставка о 17:00 год. у Львівському палаці мистецтв (м. Львів, вул. Коперніка, 17), повідомляє прес-служба Львівської ОДА.

У рамках виставки пройде демонстрація документальної стрічки про Вазарелі, що ознайомить публіку з різними етапами творчості художника.

Додамо, творчий доробок Вазарелі – це картини, графіка (принти), кінетичні структури і декілька абстрактних фільмів.

Застосовуючи різноманітні оптичні й кольорові ілюзії, Віктор Вазарелі створив визначні зразки оптичного мистецтва, яке є продовженням лінії техніцизму у модерні. Оп-арт набув надзвичайної популярності у 1960-70-х роках і в значній мірі вплинув на сучасних художників, індустріальних дизайнерів, графіків.

Експозиція виставки «Творча спадщина та міф Віктора Вазарелі» складається із 140 робіт художника: 120 серіграфій (особливого різновиду шовкографії, що являють собою багаторазове накладення шарів фарби), 20 об’єктів унікального живописного автопортрету майстра та єдиного у світі витвору мистецтва, що побував у космічному просторі — колажу «Космос». (Картина була на борту «Союзу Т-6» на космічній станції «Салют 7» 1982 року).

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.