Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Компанії

Середа, 12 червня 2013, 11:24

"Миколаївцемент" відзначено за інвестиції у розвиток економіки Львівщини

6 червня 2013 року у Львові відбулось урочисте нагородження переможців конкурсу «Інвестор року 2012». ПАТ «Миколаївцемент», яке входить до міжнародної групи «Лафарж» - світового лідера у виробництві будматеріалів, стало лауреатом конкурсу за інвестиції  в екологію та соціальні програми.

 

Церемонія нагородження відбулась рамках II Міжнародного Форуму Інвестицій та Інновацій «Високі технології для розвитку і добробуту», організованого Львівською ОДА спільно зі Львівською торгово-промисловою палатою.

Ось перелік головних інвестиційних проектів та ініціатив (програм), за які власне й відзначено вклад Миколаївцементу.

 Екологія

У 2012 році ПАТ «Миколаївцемент» завершило ряд проектів, націлених на покращення екологічних показників підприємста, інвестувавши близько 55 млн грн. Основним напрямом інвестицій в охорону довкілля було зменшення пилоутворення в процесі виробництва цементу заводом. Зокрема, кошти було вкладено у технічне переобладнання електрофільтрів, що допомогло підприємству більш як удвічі зменшити викиди пилу.

Партнерство з освітніми установами

Зі січня 2012 року  підприємство провадить тристоронню програму співробітництва «Миколаївцемент» - «Новороздільський ліцей будівництва та побуту» - «Новороздільський навчально-виховний комплекс (НВК) «Лідер». Основний напрям співробітництва «Миколаївцемент» - «Новороздільський ліцей будівництва та побуту» - це організація виробничого навчання.

 

Тісна співпраця з громадами

Як і в попередні роки, у 2012 році підприємство  продовжило надання спонсорської допомоги. Кошти йшли на різні потреби, але так чи інакше пов’язані насамперед з безпекою людей, охороною і підтримкою їхнього здоров’я.

Упродовж року за кошти ПАТ «Миколаївцемент» відремонтовано дороги й тротуари на територіях одразу кількох сільських рад Миколаївського району – Бродківської, Гонятичівської, Розвадівської, Дроговизької, а також у самому Миколаєві на загальну суму 1,5 млн. грн.

Компанія стала єдиним спонсором дитячого басейну «Жабенятко» у спорткомплексі «Ювілейний» у  Миколаївському районі на Львівщині. Басейн відкритий після капітального ремонту вартістю 70 тис. грн.

Оскільки охорона здоров’я є однією з пріоритетних галузей у Миколаївському районі, Компанія у 2012 році  інвестувала понад 300 тис грн. у благоустрій Миколаївської районної лікарні. Зокрема, кошти було направлено на ремонт внутрішніх асфальтобетонних доріг, асфальтування тротуарів та доріг, влаштування бордюрів та проведення ямкового ремонту.

 

Про Публічне акціонерне товариство «Миколаївцемент»

Публічне акціонерне товариство «Миколаївцемент» є цементним заводом у м. Миколаєві Львівської області. Діє з 1950 року.

Виробляє три типи цементу для різних потреб. У 2012 році клієнтам в усіх куточках країни було поставлено майже 800 000 тонн цементу. Його було використано при спорудженні багатьох житлових будинків, шкіл, лікарень та об’єктів інфраструктури в Україні. Зокрема, продукція підприємства була використана при будівництві об’єктів, пов’язаних з футбольним чемпіонатом Євро-2012. Кількість працівників – 536.

Підприємство займає міцну позицію на національному ринку цементу. Природним ринком збуту є західний регіон України.

З 1999 року завод є частиною Групи Lafarge – світового лідера у галузі будівельнихматеріалів.

 

Про «Лафарж» в Україні                                                                                                   

Лафарж Україна» є одним з провідних постачальників будівельних матеріалів на будівельному ринку України з 1999 року. Сьогодні «Лафарж Україна» представлена двома бізнес-напрямами – «Щебінь» (представник ТОВ «ККНК «Технобуд»), до складу якого входять 3 підприємства, розташовані в Рівненській, Київській та Чернівецькій областях і «Цемент» (представник ПАТ «Миколаївцемент»), що складається з одного заводу в Миколаєві Львівської області.

Раніше Компанія "Лафарж" оголосила про продаж свого цементного бізнесу в Україні міжнародній компанії "CRH". Угоду продажу-купівлі буде подано на затвердження до відповідних органів влади в Україні. Транзакцію заплановано завершити протягом поточного року. Група «Лафарж» і надалі залишається в Україні власником трьох щебеневих кар’єрів, продукція яких поставляється на ринки України, Росії та Польщі.

Додаткову інформацію можна отримати на офіційному веб-сайті компанії www.lafarge.ua 

Про «Лафарж»

Група «Лафарж» є світовим лідером у галузі будівельних матеріалів. Вона налічує 65 000 працівників у 64 країнах. У 2012 році обсяги продажів Компанії склали 15,8 млрд. євро. Займаючи провідні позиції в усіх напрямах своєї діяльності – виробництві цементу, щебеню  та бетону, Група робить вклад у будівництво міст по всьому світу завдяки інноваційним рішенням, що дозволяють робити житло доступнішим, забудову компактнішою, споруди довговічнішими, будівлі красивішими, а інфраструктуру досконалішою.

Володіючи провідним у світі центром дослідження будівельних матеріалів, «Лафарж» закладає інновацію в основу своїх пріоритетів, що допомагає Компанії впроваджувати екологічно раціональне будівництво та архітектурну креативність. З 2010 року група «Лафарж» входить до Індексу Доу Джонса, першого світового критерію стійкості, завдяки ефективним діям у напрямі сталого розвитку.

Додаткову інформацію можна отримати на офіційному веб-сайті Компанії www.lafarge.com

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.