Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Компанії

elect.in.ua

П'ятниця, 14 червня 2013, 11:28

"ЛАЗ" спільно з французькою компанією запускають виробництво трамваїв

Французька Alstom і український холдинг "ЛАЗ" починають спільне виробництво трамваїв і компонентів для них в Україні для місцевого ринку та країн СНД.

 

Про це "Комерсант-Україна" вчора заявив власник української компанії Ігор Чуркін.

"Сьогодні ми підпишемо меморандум про партнерство та взаєморозуміння під час першої міжнародної бізнес-конференції "ABC: Ukraine & Partners ", - зазначив Чуркін.

Прес-секретар Alstom Ізабель Тураншо підтвердила цю інформацію, додавши, що з боку Alstom меморандум підпише старший віце-президент з СНД Бернар Гонне. "Ідея співпраці полягає в тому, щоб виробляти трамваї та компоненти для них в Україні для місцевого ринку та країн СНД. У нас є в Росії спільне підприємство з виробництва трамваїв з компанією "Трансмашхолдинг" - "ТрамРус", яке буде взаємодіяти з українським підприємством" , - повідомила вона. Інші подробиці в Alstom не повідомили.

Ігор Чуркін каже, що французька компанія передає технологію і конструкторську документацію для виробництва 25- і 32-метрових трамваїв. Вартість виготовленої в Україні продукції становитиме 10-20 млн грн залежно від комплектації. "Переговори йшли досить довго, Alstom давно шукала партнера в Україні, й ми змогли переконати їх співпрацювати. Це глобальна компанія, мета якої - бути присутнім у всіх країнах світу. Для нашого підприємства це історичний момент: вихід на ринок нових технологій, можливість виробництва залізничного транспорту", - зазначив Чуркін. У холдингу "ЛАЗ" повідомляють, що обидві компанії мають намір інвестувати кошти в розвиток виробництва в Україні, але суми не уточнюють, посилаючись на комерційну таємницю. Джерело видання, знайоме з умовами співпраці, каже, що українська сторона заплатить за передачу технології щонайменше 20 млн євро.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.