Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Міжнародна політика

news.ub.ua

П'ятниця, 14 червня 2013, 14:42

Польща зайняла друге місце після Росії за кількістю українських заробітчан

Польща випередила Італію та Чехію в рейтингу найпопулярніших країн серед українських працівників країн, зайнявши друге місце після Російської Федерації.

Про це йдеться в аналітичному огляді польського Центру східних досліджень (OSW, Варшава).

OSW називає другу позицію Польщі найбільш цікавим результатом опитування, який нещодавно презентували Національна академія наук і Державний комітет статистики України.

Згідно з результатами, за останні три роки в Польщі працювали 168 тисяч громадян України, що на 50 тисяч більше, ніж у 2005-2008 роках.

«Причини збільшення популярності Польщі варто шукати у світовій економічній кризі і зменшенні кількості робочих місць в державах Євросоюзу, зокрема, на півдні Європи (де раніше працювали українські мігранти), а також в більш суворої міграційної політики, яку впровадили більшість держав ЄС», - відзначає експерт центру березня Ярошевич.

Вона додала, що у Польщі не було подібних процесів, помітивши, що більшість українських працівників у Польщі - це жінки, жителі п'яти західних областей України.
«Польща, поза сумнівом, змогла сформувати імідж країни, яка дає шанси отримати роботу, і в той же час доступною країни», - сказано в аналітичному огляді.

Близько 60% українців, які працюють у Польщі, мають середню освіту, 12% - вищу. OSW назвав результати дослідження НАНУ та Держкомстату правдоподібними, зазначивши, що насправді за кордоном можуть працювати більше українців, ніж зазначені в ньому 1,2 млн.

Джерело: УНІАН

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.