Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Львівська міськрада

newsmarket.com.ua

Четвер, 20 червня 2013, 17:49

Львівська облрада перенесла розгляд питання щодо рекультивації Грибовицького сміттєзвалища

Львівська обласна рада спочатку не зуміла прийняти, а згодом перенесла розгляд питання щодо забезпечення виконання заходів із закриття та рекультивації Львівського міського сміттєзвалища.

Про це із сесії Львівської облради інформує кореспондент Варіантів.

З приводу питання на сесії облради мали виступати голова Львівської ОДА Віктор Шемчук та міський голова Львова Андрій Садовий. Щоправда, ніхто з них не прийшов, лише замість Садового доповідати прийшов його заступник з питань містобудування та інфраструктури Володимир Шевчук.

Як розповів Шевчук, загалом на рекультивацію Грибовицького сміттєзвалища необхідно 300 тисяч гривень. "Має бути ще експертиза, і маючи кошти, ми зможемо приступити до поетапного закриття сміттєзвалища", - зазначив посадовець. Однак, за словами Шевчука, є три проблеми: сама рекультивація, пошук земельної ділянки для складування відходів та пошук інвестора.

Доповідь Шевчука викликала жваве обговорення у сесійній залі. Зокрема, "свободівець" Ярослав Качмарик відзначив, що на проектування рекультивації витрачено 2,5 роки. "Міська влада робит все, щоб затягнути із розробкою документації та проектування".

До облради також завітав перший заступник прокурора Львівської області Віктор Вольський, який ще раз нагадав заступнику Садового, що питання Грибовичів прокуратура тримає на суворому контролі: "Оскільки є рішення про визнання певних посадових осіб бездіяльними, то справа і надалі перебуватиме на нашому контролі".

У дискусію включилися також інші "свободівці" Юрій Зірченко та Михайло Барбара, які визнали, що проти посадовців Львівської міськради потрібно порушити кримінальне провадження. Барбара, зокрема, наголосив, що деяким посадовцям вигідне таке затягування, адже з полігону хтось має великі прибутки. 

Нагадаємо, деякі депутати пропонують, щоб Львівська міськрада щомісячно звітувала про вирішення проблем Грибовичів.

Мер Львова Андрій Садовий повідомляв, що Грибовичі можна закрити лише після рекультивації.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.