Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Міжнародна політика

ua.comments.ua

П'ятниця, 21 червня 2013, 09:49

Польський уряд спростив життя мігрантам

Уряд Польщі схвалив законопроект, котрий пом'якшує низку положень закону "Про іноземців" та спрощує отримання права на проживання чи роботу трудовим мігрантам.

Новий закон полегшить отримання тимчасових посвідок на проживання, а також вводить наявність одного загального документа (дозволу) на проживання та роботу, передбачає продовження максимального терміну (з 2-ох до 3-ох років) перебування у Польщі іноземних громадян, котрі намагаються отримати тимчасову посвідку на проживання.

До 2-ох років збільшено терміни перебування іноземних студентів, що навчаються у польських вузах. А випускники зможуть продовжити дозвіл на проживання з правом на роботу на один рік. Крім того, до 21 дня скорочуються терміни очікування рішення про надання тимчасового дозволу на проживання у відділеннях управління у справах іноземців (воно потрібно для отримання висновку компетентних органів).

Нарешті, будь-який іноземець зможе звернутися з проханням про надання йому тимчасового виду на проживання в будь-який час свого перебування в Польщі, але не пізніше, ніж за 45 днів до закінчення візи чи дійсного виду на проживання.

Найбільш прогресивним положенням, на думку експертів, є введення єдиного дозволу на проживання і на роботу. Іноземець, який отримує посвідку на проживання, автоматично отримує і право на роботу у Польщі, якщо знайде її.

Ще одне важливе нововведення полягає в тому, що для отримання тимчасового дозволу на проживання іноземцю не потрібно буде представляти обов'язкове перш згоду домовласника - достатньо лише підтвердити наявність житла.

У той же час в новій редакції закону "Про іноземців" вводиться положення про необхідність володіння польською мовою особами, бажаючими отримати постійний вид на проживання, що має бути підтверджено свідоцтвом про закінчення мовних курсів.

Джерело: "Комерсант-Україна".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.