Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Новини

032.ua

П'ятниця, 21 червня 2013, 13:22

Про нову ділянку для сміттєзвалища можна говорити лише після оприлюднення плану рекультивації Грибовицького, - депутат облради

Про виділення нової ділянки для сміттєзвалища можна говорити лише після оприлюднення поетапного плану рекультивації Грибовицького сміттєзвалища.

Таку думку під час сесії Львівської обласної ради висловив депутат обласної ради Олег Баран, передає прес-служба депутата.

«Перш, ніж ухвалювати якісь рішення, треба мати розуміння, на якій стадії перебувають роботи. Що вже зроблено, а що заплановано. Тобто, на сьогодні нагальна проблема Грибович – це рекультивація сміттєзвалища. Відтак, кожен мешканець області повинен почути, як місцева влада планує вирішити цю проблему», - каже Олег Баран. І додає, що лише після оприлюднення детального плану рекультивації можна буде  приймати рішення про виділення земельної ділянки під нове сміттєзвалище. Як каже депутат, міського голову Львова обрала громада, і саме мер призначив людину, яка займається питанням Грибовицького сміттєзвалища. Однак, лише оприлюднення  плану робіт та їх результативності, дасть  можливість громадськості контролювати ситуацію із сміттєзвалищем. Та проаналізувати компетентність та правильність виконаних робіт.

«Ситуація радше нагадує переливання з пустого в порожнє. Все, що бачить громадськість впродовж кількох останніх років стосовно  Грибовицького сміттєзвалища – це лише порожні балачки.  Ні депутати, ні мешканці області – ніхто досі не отримав жодної конкретики по вирішенню цієї проблеми», - підкреслив Олег Баран.

Довідка.  Як повідомив 20 червня, під час сесії Львівської облради,  заступник міського голови Львова з питань містобудування та інфраструктури Володимир Шевчук, наразі у Києві відбувається експертиза проекту рекультивації Грибовицького сміттєзвалища. Лише після її завершення, розпочнеться поетапне закриття сміттєзвалища.

Нагадаємо, вчора, 20 червня, депутати Львівської обласної ради таки перенесли розгляд питання про план заходів щодо рекультивації Грибовицького сміттєзвалища.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.