Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Новини

loda.gov.ua

Вівторок, 25 червня 2013, 10:51

На Львівщині вшанували жертв трагедії в урочищі «Саліна»

22 червня,  в рамках відзначення Дня скорботи і вшанування пам’яті жертв війни,  в урочищі Саліна поблизу м. Добромиля Старосамбірського району відбулися заходи з вшануванням жертв трагічних подій 1941 року.

Участь у поминальних заходах взяла офіційна делегація зі Львова в складі представників облдержадміністрації, обласної ради та громадськості, повідомляє прес-служба Львівської ОДА.

Заходи розпочалися поминальною панахидою за жертвами НКВД під стінами колишньої тюрми НКВД у м. Добромилі. Опісля, учасники скорботних заходів, пройшли пішою ходою до урочища Саліна, поклавши дорогою квіти до могили жертв НКВД у Добромильській тюрмі на міському цвинтарі.

Біля пам’ятного знаку жертвам НКВД в урочищі Саліна правлячий архієрей Самбірсько-Дрогобицької єпархії владика Ярослав (Приріз) провів поминальну панахиду. Також під час заходів  відбулося покладання квітів від обласної, районної влади та громадськості, громадський мітинг-реквієм, виступи місцевих хорових колективів, а також Львівської державної академічної чоловічої хорової капели «Дударик».

Довідково:

Саліна — це назва урочища і соляної шахти на Добромильщині. У червневі дні 1941 року ця копальня була вщерть заповнена людськими тілами. Загалом в соляних шахтах загинуло близько 3600 осіб. Вбивства були здійснені військами НКВД.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.