Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Правоохоронні органи

corruptua.org

Вівторок, 25 червня 2013, 11:27

Прокуратура змусить Винниківську міськраду оприлюднювати власні рішення

Прокуратура Личаківського району Львова внесла позов до суду з вимогою зобов’язати Винниківську міську раду оприлюднити прийняті у 2011-2013 роках рішення, зокрема, з питань розпорядження комунальною власністю та земельними ресурсами.

Про це Варіанти повідомила прес-служба прокуратури Львівської області.
 
З’ясовано, що у вказаний період міськрадою прийнято понад 80 рішень, якими доручено виконавчому комітету розробити детальний план території.
 
Також ухвалено 9 рішень про затвердження детальних планів території. Ця документація відповідно до законодавства, підлягає громадському обговоренню та повинна перебувати у відкритому доступі.
 
Натомість, як з’ясовано перевіркою, жодного із цих рішень посадовці не оприлюднювали у ЗМІ та на офіційному веб-сайті міської ради.
 
Крім цього, не забезпечили доступу громадян до інформації про порядок складання, подання запитів, з якими останні мають право звернутися до органу місцевого самоврядування.
 
Зважаючи на такі факти, прокуратурою району вносилось подання міському голові м.Винник, однак жодних заходів для усунення таких порушень не вживалось.
 
Відтак, прокуратура звернулась до суду, вимагаючи поновлення прав громадян на доступ до публічної інформації.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.