Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Новини

guillermopirriargentino.blogspot.com

Середа, 26 червня 2013, 14:15

Лех Валенса став почесним доктором "Львівської політехніки"

Видатному державному і громадсько-політичному діячеві, лауреатові Нобелівської премії миру, президентові Польщі у 1990-1995 роках Лехові Валенсі присвоїли звання Doctor Honoris Causa Львівської політехніки.

Як наголошує ректор Національного університету "Львівська політехніка" професор Юрій Бобало, величезний громадсько-політичний досвід Леха Валенси у демократичних перетвореннях стане хорошим надбанням для України, що нині стоїть на порозі асоційованого членства в Євросоюзі.

Члени колегіального органу самоврядування університету одноголосно проголосували за пропозицію присвоїти звання Doctor Honoris Causa Львівської політехніки Лехові Валенсі. Урочистості з цієї нагоди відбудуться у рамках проведення у Львові цьогорічного Форуму видавців, почесним гостем якого він буде.

Про видатну роль Леха Валенси у світовій історії свідчить той факт, що його обрано почесним доктором багатьох найвідоміших університетів світу, зокрема, Колумбійського, Гарвардського (США), Паризького (Франція), університету Мейдзі в Токіо (Японія). Він відзначений найвищими державними нагородами США, Великої Британії,Франції, Італії, Бельгії та інших країн, а також українським орденом Князя Ярослава Мудрого.

Джерело: osvita.org.ua

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.