Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Новини

ukrday.com

Середа, 3 липня 2013, 17:59

Без державних коштів ми не рекультивуємо Грибовицьке сміттєзвалище, ? Садовий

Грибовицьке сміттєзвалище потрібно закривати. Уже є розроблений проект рекультивації і цей проект проходить погодження, однак для цього потрібні державні кошти.

Про це повідомив мер Львова Андрій Садовий, передає прес-служба міськради.

"Ми за останні роки мали декілька пропозицій від населених пунктів щодо розміщення там нового сміттєпереробного комплексу. Втручались політики, приїжджали до людей, люди говорили, що вони проти. На сьогодні ми переконані у можливості збудувати серйозний комплекс. Але він має бути збудований за межами міста Львова. Я надіюсь на конструктивну співпрацю з керівництвом області, що нам таку ділянку запропонують. Тоді ми готові у найшвидші терміни розпочати цей процес. Є Міжнародний банк, є його компанія МФК. Вони готові з нами далі працювати, але без ділянки це питання не  вирішується", - відзначив Садовий.

"На сьогодні 50% сміття області вивозиться на існуючий полігон. 50% — це сміття міста. Цей полігон треба закривати. Проект рекультивації зараз проходить погодження. Ми за кошти міста рекультивацію не зробимо. Потрібні серйозні державні кошти. У бюджеті на 2014 рік треба передбачити кошти на закриття. Це треба закривати не за один рік, це складні технологічні процеси. Хочу, щоб була відповідальність усіх разом. Щоб політики розуміли, що це життя міста, області. Збурювати людей – це не правильно. Треба допомогти вирішити проблему", - розповів мер.

Нагадаємо, що на підготовку до закриття, закриття та обслуговування після закриття Грибовицького сміттєзвалища потрібно 306 млн грн, але ці кошти можна витрачати поетапно.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.