Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Новини

superomsk.ru

Вівторок, 9 липня 2013, 12:27

Цьогоріч на Львівщині двоє осіб захворіло на дирофіляріоз

У Львівській області лише за перше півріччя цього року також зареєстровані 2 випадки захворювання на дирофіляріоз  (Пустомитівський та Бродівський райони).

Про це повідомляє офіційний сайт Головного управління Держсанепідслужби у Львівській області.

Довідка:

Зараженню дирофіляріями піддаються люди різного віку. В організмі людини паразит росте повільно і досягає досить великих розмірів приблизно через 6 місяців.

Перші симптоми захворювання — хвороблива, можливо рухлива пухлина (ущільнення), у місці локалізації якої відчувається свербіж, біль і печія. Характерним симптомом захворювання є міграція паразита під шкірою до 30 см за добу. Також можуть спостерігатися головний біль, слабкість, нудота, підвищена температура тіла. Дуже часто вражається орган зору: шкіра повік, кон'юнктива, очне яблуко. Цікаво, що переважає правобічна локалізація, особливо при ураженні очей, обличчя і рук.

В усіх випадках необхідне хірургічне видалення паразита.

Профілактика — захист від укусів комарами (засітчення вікон, використання репелентів, електрофумігаторів тощо), правильне утримання тварин, своєчасний їх огляд у ветеринара і лікування.

     Дотримуючись цих нескладних правил можна вберегти себе та своїх рідних від цих підступних паразитів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.