Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Новини

excl.com.ua

П'ятниця, 12 липня 2013, 13:07

Більше 41 тисячі абітурієнтів вступають до двох найпопулярніших вузів Львова

За час вступної кампанії до Франкового університету та Львівської політехніки абітурієнти подали понад 41 тисячу заяв.

З такою заявою виступив на прес-конференції відповідальний секретар приймальної комісії Львівського національного університету ім. Івана Франка Олег Бовгира, повідомляє кореспондент Варіантів.

«У Львівському національному університеті ім. Івана Франка на даний момент подано близько 21 тисяч заяв від вступників на перший курс. Водночас найбільш популярними напрямами залишаються традиційно туриз, географія, англійська мова і література, ІТ- спеціальності, системний аналіз, комп’ютерна наука», - розповів Боврига.

За його словами, пікове навантаження на приймальну комісію припало на вівторок, 9 липня. В цей день день прийняли 2200 паперових заяв на вступ, і після цього їхня кількість поступово зменшувалася.

Також цьогоріч змінилося співвідношення кількості паперових ( 65%) та електронних ( 35%) заяв, які раніше становили 50/50.

Окрім того, за повідомленням відповідального секретаря приймальної комісії національного університету Львівська політехніка Олега Давидчака, в ході приймальної кампанії 2013 року університет прийняв 20 400 тис. заяв. Водночас за характеристикою заяв збільшилася кількість пільговиків, що становлять 3 % від усіх прийнятих докумнтів.

Нагадаємо, прийом документів вступної кампанія 2013 року розпочався з1 липня та закінчиться для вузів, які проводитимуть творчі конкурси та вступні екзамени 20 липня, для всіх інших - 31 липня.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.