Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Новини

gazeta.lviv.ua

П'ятниця, 19 липня 2013, 10:35

Міськрада виділила 15 млн грн на зарплати двірникам, але вимагає розслідування стосовно ЛКП

Сьогодні опівночі на пленарному засіданні Львівської міськради ухвалили зміни до бюджету, завдяки яким двірникам повернуть борги із зарплатою, але голова бюджетної комісії вимагає, з'ясували куди поділися попередні 15 млн грн.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

Яромир Самагальський вимагав, щоб ухвалу приймали з трьома зауваженнями. Додаткові кошти повинні бути розподілені по місяцях таким чином, як це ухвалить бюджетна комісія.

Також ухвалу допомовнили вимогою про зміни до річного розпису до бюджету та перенесення асигнувань по місяцях по галузі ЖКГ, які мають здійснюватись лише за погодженням бюджетної комісії.

Голова бюджетної Яромир Самагальський вимагає службового розслідування за фактом нецільового використання коштів, що були передбачені на саночистку.

Любомир Мельничук розповів під час розгляду цього питання на початку сесії, що кошти на зарплати заклали і вкрали через півроку. Якщо знову дати гроші на зарплату, ті гроші знову вкрадуть. Тому немає сенсу виділяти гроші.

«Вам зараз закладуть ще кошти і знову вони дойдуть до вас. Використовують на косіння трави…», - заявив Любомир Мельничук.

Яромир Самагальський розповів, що чиновники міськради розікрали бюджетні кошти, а керівники ЛКП недоцільно використовують кошти.

Зокрема районні адміністрації не мали права брати кошти на прибирання снігу в березні та квітні з інших галузей. Так само потрібно було просити на терміновий ямковий ремонт.

Відтак Самагальський запропонував розподіляти кошти для ЛКП лише узгоджено з бюджетною комісією.

Нагадаємо, що вчора близько 250-ти двірників зібралися під стінами Львівської міськради, аби вимагати вчасну та гідну зарплату.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.