Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Новини

pravo-znaty.org.ua

Понеділок, 22 липня 2013, 11:32

Українські суди будуть мати свої прес-служби

Державна судова адміністрація має намір зобов'язати кожен суд організувати свою прес-службу або ввести штатну посаду прес-секретаря.

Про це в інтерв'ю виданню "Закон і Бізнес" сказала голова Ради суддів судів загальної юрисдикції, голова Печерського районного суду Києва Інна Отрош.

"Сьогодні при Державній судовій адміністрації створено робочу групу з питань комунікацій, що опрацьовує концепцію єдиного прес-центру судової влади. Цим документом буде передбачено також введення в кожному суді посади прес-секретаря", - сказала вона.

Отрош також підтримує цю ідею, тому що, на її думку, зараз у ЗМІ необ'єктивно висвітлюється діяльність судів.

"Створення прес-служб у судах дасть можливість повідомляти більш точну й достовірну інформацію про події, до яких прикуто увагу громадськості. При цьому судова система вже не була б пасивним об'єктом пліток і домислів, які, можливо, і неусвідомлено поширюються деякими ЗМІ", - упевнена голова Печерського райсуду.

Вона зазначила, що через брехливі або некоректні публікації в ЗМІ часто чиниться тиск на суддів, і саме публікація офіційних прес-релізів за резонансними судовими справами має припинити таку негативну практику.
Крім того, обов'язковим наповненням веб-сторінки суду зараз займається фахівець іншого профілю з апарату суду, а це є додатковим навантаженням на нього й часто призводить до непрофесійного виконання ним своїх прямих обов'язків.

Джерело: Forbes

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.