Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Новини

news.bigmir.net

Четвер, 25 липня 2013, 12:25

Алкоголь та сигарети в магазинах відокремлять від продуктів харчування

Продавати алкоголь, пиво і сигарети через кілька років можна буде тільки в спеціальних магазинах або відділах, які будуть відокремлені від місць торгівлі іншими товарами і мати окремий вхід.

Така пропозиція розглядається у Верховній Раді робочою групою при парламентському комітеті з питань податкової та митної політики, пише "Комерсант-Україна".

Виробники вина вважають, що це різко скоротить можливість легального продажу, адже в невеликих торгових мережах неможливо поставити таку точку продажу. "А нас хвилює те, що діти п'ють", - відкидає їх скарги депутат Сергій Терьохін з фракції "Батьківщина". За його словами, часу для переобладнання буде достатньо, так як норма набуде чинності в 2015 або 2016 році.

Одночасно з цим депутати хочуть підвищити штрафи за реалізацію алкоголю "з рук" до 850-1700 грн з нинішніх 510-850 грн. Більш значними стануть штрафи і за самогоноваріння - замість 51-170 грн буде застосовуватися 5100-17000 грн, а за покупку самогону споживача оштрафують на 34-119 грн.

Нагадаємо, Україна займає третє місце в світі за споживанням горілки. На одного українця в 2012 році довелося 7,7 літра випитої горілки. В цілому споживання склало трохи менше 0,4 млрд літрів. У Мінспорту вважають, що така ситуація є однією з причин високої смертності в Україні.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.