Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Новини

vkurse.ua

Вівторок, 6 серпня 2013, 10:02

ДАІ почала тестування нової системи ? "листів щастя"

Державтоінспекція тестує нову систему автоматичної фіксації порушень правил дорожнього руху - "лист щастя" планують надсилати протягом 15 днів після проступку, а на оплату давати місяць.

Всього хочуть встановити до 5-5,5 тисяч автофіксаторів по всій Україні, як у містах, так і на автодорогах держзначення, в найбільш аварійних місцях.

За словами начальника Центру безпеки дорожнього руху та автоматизованих систем при МВС України Сергія Будника, вже зараз у столиці випробовують нові системи від двох виробників на двох перехрестях (наприклад, на перетині вул. О. Теліги та Дорогожицької), ще чотири виробники хочуть взяти участь у тендері .

"Встановлені відеокамери з відповідними каналами забезпечення, дані передаються до нас в підрозділ на екрани. Зараз ми дивимося, як видно основні порушення - швидкість, проїзд на червоне, зупинка в недозволеному місці, перетин суцільної, виїзд на "зустрічку". Коли все запрацює, процес буде повністю автоматичним, від моменту фіксації порушення до відправки постанови, без участі посадових осіб", - каже Будник.

Однак, визнають у відомстві, якусь частину порушень таки розглядатимуть люди - наприклад, якщо комп'ютер не зможе правильно ідентифікувати автомобіль через іноземні або дуже брудні номери. А надсилати штраф будуть за місцем проживання власника авто.

У МВС зазначають, що конкретний перелік "адрес" нових систем буде готовий вже після прийняття закону, а на обладнання всіх знадобиться рік-півтора. Крім того, будуть встановлені також просто порожні бокси - щоб утримати водія від порушення, а також знаки про ведення автофіксації порушень.

Нагадаємо, в липні Міністерство внутрішніх справ України ввело механізм автоматичного заліку штрафів за порушення ПДР.

Джерело: Кореспондент

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.