Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Новини

ridna.ua

Вівторок, 20 серпня 2013, 11:00

Сьогодні пам’ятною ходою вшанують жертв Голодомору 1932-33 років

Світовий Конґрес Українців (СКУ) закликає мешканців та гостей Львова приєднатися до вшанування жертв Голодомору 1932-33 років, що в рамках X Світового Конґресу Українців відбудеться сьогодні у Львові.

Про це Варіанти проінформувала прес-служба Львівської міськради.

Пам’ятна хода розпочнеться від «Львівської політехніки» і пройде до пам’ятника Тарасу Шевченку, де заплановані Панахида та покладання квітів. На час ходи деякі вулиці міста будуть перекритими.

Х Світовий Конґрес Українців триватиме у Львові до 22 серпня. У роботі Конґресу беруть участь представники складових організацій СКУ, які сьогодні діють у 33-ох країнах світу, та представники організацій ще з 14 країн, з якими СКУ підтримує зв`язки, а також широка українська громадськість з України та діаспори.

X Світовий Конгрес Українців, гаслом якого є слова Лесі Українки «Contra spem spero», присвячено пам’яті жертв Голодомору-геноциду 1932-33 років у його сумну 80-ту річницю. СКУ запрошує всю громадськість Львова приєднатися до церемонії вшанування жертв Голодомору, що пройде сьогодні.

Захід розпочнеться з пам’ятної ходи від Національного університету «Львівська політехніка» до пам’ятника Тарасу Шевченку, де пройде Панахида за жертвами Голодомору. Після Панахиди кожен з учасників покладе до підніжжя пам’ятника оберемок із 5 обвитих чорною стрічкою колосків пшениці.

Відтак, маршрут руху: вул. С. Бандери – вул. Професорська – вул. Устияновича – вул. Бібліотечна – вул. Дорошенка – просп. Свободи.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.