Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Новини

e.lviv.ua

Четвер, 29 серпня 2013, 09:59

У Львівському музеї історії релігії відкриється виставка «До і після»

29 серпня о 15:00 год. у Львівському музеї історії релігії відбудеться відкриття виставки «До і після», де буде представлене юдейське срібло, над реставрацією якого останні шість років працював художник-реставратор Олександр Павлюк.

Усі експонати здавна використовувались в обрядових цілях у синагогах або в єврейських родинах, повідомляє прес-служба Львівської ОДА.

Створенню експозиції передувала велика праця. Програма реставрації срібної колекції музею, значну частину якої становить срібна юдаїка, розпочалась у 2006 році.

Разом із програмою реставрації проводилося комплексне наукове дослідження історії пам’яток, яке музей проводив за допомогою відомого експерта в галузі музейної юдаїки – Феліцітас Хайнмнн-Єлінек. Так було атрибутовано більшість клейм, визначено час і місце створення пам’яток, імена виробників-ювелірів. Проводилися також дослідження дарчих написів на предметах, з подальшими пошуками в архівах осіб та організацій, згаданих у дарчій. Результати цього дослідження представлені в текстах та фотографіях, що супроводжують експонати на виставці «До і після» Львівського музею історії релігії.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.