Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Новини

bboard.com.ua

Четвер, 29 серпня 2013, 11:30

На Львівщині для дітей відкриють мобільний планетарій

Для дітей Львівщини напередодні Дня Знань розпочинається знайомство з експозицією мобільного планетарію «Вікно у Всесвіт».

Про це Варіанти повідомила заступник начальника управління з питань фізичної культури та спорту Львівської ОДА Оксана Вацеба.

Зокрема, 29 серпня ц.р. у приміщенні львівського палацу культури учнівської молоді (пл. Є. Петрушевича, 2) засновники мобільного планетарію «Вікно у всесвіт» за підтримки управління молоді та спорту й департаменту з питань освіти і науки Львівської облдержадміністрації та  управління молоді, сім’ї та спорту Львівської міської ради проведуть благодійну акцію для дітей ізсоціально незахищених категорій Львова з нагоди початку нового навчального року.

Початок дійства об 11.00 год.

Загалом очікується, що участь у заході візьмуть до 300 дітей із соціально незахищених львівських родин. Це – діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, діти з багатодітних та малозабезпечених сімей, а також вихованці загальноосвітньої школи-інтернату № 2.

Протягом дня для дітей з таких родин організатори проведуть безкоштовні кінопокази навчально-пізнавальних фільмів, які не лише покажуть малятам зоряне небо, а й ближче познайомлять їх із таємницями всесвіту та малознайомою наукою астрономією. Завдяки тому, що фільм проектується на внутрішню сферичну поверхню купола мобільного планетарію, створюється враження безпосередньої присутності у космічному просторі, що дарує дітлахам яскраві емоції та незабутні враження. Незвичний спосіб подання інформації (надувний купол, проекція на внутрішній поверхні із лекційним супроводом, використання Full dome технології) дає можливість і вихователям та вчителям сприяти підготовці дітей шкільного віку до навчання.

Стартуючи зі Львова, організатори з мобільним планетарієм «Вікно у Всесвіт» побувають і в інших населених пунктах області.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.