Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Новини

tsn.ua

Понеділок, 2 вересня 2013, 11:00

В обігу з'явиться нова стодоларова банкнота (ФОТО)

Уряд США введе в обіг нову стодоларову купюру з 8 жовтня. Банкнота втратила традиційний зелений колір та отримала нові форми захисту.

Про це повідомляє посольство США в Україні.

Нова банкнота мала з'явитися ще в 2010 році. Нова купюра номіналом 100 доларів увійде в обіг з 8 жовтня 2013 року. Власникам банкнот старого зразка можна не турбуватися: вони залишаться в обігу, їх не треба буде обмінювати на нові, відкликати їх теж ніхто не збирається.

Тепер на купюрі переважають синій, сірий і оранжевий кольори. Відтепер у банкноти є додаткові елементи, що підвищують її захист від фальшивомонетників.

На банкноті з'явиться синя 3-D смуга, на якій буде зображений дзвін і цифра 100. На цій стрічці з голограмами крім малюнка Дзвону Свободи - одного з символів незалежності США - буде зображена чорнильниця мідного кольору. При нахилі банкноти під певним кутом чорнильниця буде змінювати колір на зелений, а дзвін - зникати. Незмінним залишиться тільки портрет Бенджаміна Франкліна, одного з батьків-засновників США.

Всі ці нововведення підвищили вартість виробництва купюри з 11 до 14 центів. Але ФРС США змушена піти на такі витрати, оскільки вона зіткнулася з необхідністю підвищити захист купюри від фальшивомонетників. В даний момент триває виробництво старих фальшивих купюр, зроблених з надзвичайною точністю.

На думку правоохоронних органів США, їх виробництво зосереджено в Північній Кореї. Ці купюри звичайний око не може відрізнити від справжніх, потрібна фахова експертиза. За даними Секретної Служби США - агентства, що займається контролем за чистотою американської валюти, фальшивих доларів в обігу не багато, всього частки відсотка. Але в країну продовжують прибувати високоточні підробки з-за океану.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.