Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Львівська ОДА

Четвер, 5 вересня 2013, 11:07

Держфінінспеція виявила порушень в використанні коштів місцевих бюджетів Дрогобицького району на суму близько мільйон гривень

Планова ревізія місцевих бюджетів Дрогобицького району за 2010-2012 роки та  І квартал 2013 року, проведена Держфінінспекцією у Львівській області у другому кварталі 2013 року, виявила в цілому порушень, що призвели до втрат на загальну суму 983,3 тис. грн, в т.ч. недоотримано фінансових ресурсів на суму 89,59 тис.грн, незаконних витрат – 681,03 тис. грн, нецільових – 212,66 тис. грн, нестач – 0,05 тис. гнр.. а також було встановлено інших порушень фінансової дисципліни в сумі 34,29 тис. грн.

Про це повідомила прес-служба Держфінінспекції у Львівській області Варіанти.

Перевіркою були охоплені: Дрогобицька РДА, Дрогобицька райрада, фінансове управління, Вороблевицька та Опарівська сільські ради, управління державної казначейської служби у Дрогобицькому районі, Дрогобицьке районне територіальне медичне об’єднання, управління з питань освіти, молоді та спорту, а також відділ культури і туризму Дрогобицької райдержадміністрації.

Ревізією у фінансовому управлінні Дрогобицької РДА виявлено втрат, внаслідок недоотримання фінансових ресурсів загальним фондом відповідного бюджету в загальній сумі 12,7 тис.грн, в т.ч. районним бюджетом – 10,8 тис.грн, та державним – 1,9 тис. грн., - сказано у повідомлені.  

Ревізією Дрогобицької районної ради встановлено незаконні витрати бюджетних коштів на загальну суму 14,4 тис. грн.

У ході ревізії фінансово-господарської діяльності Дрогобицької РДА виявлено незаконні видатки в сумі 101,0 тис. грн та недоотримання доходів місцевими бюджетами – 76,4 тис. грн, державним – 7,0 тис. грн..  

Крім цього, встановлено недоотримання фінансових ресурсів фізичними особами в сумі 3,3 тис. гривень.

Ревізією в управлінні з питань освіти, молоді та спорту Дрогобицької РДА встановлено порушень, що призвели до втрат на загальну суму 269,78 тис.грн, в тому числі незаконні витрати на оплату праці з нарахуваннями -  118,76 тис.грн, на  оплату виконаних проектних робіт – 77,88 тис.грн та покриття витрат сторонніх юридичних і фізичних осіб – 73,14 тис. грн.

У відділі культури і туризму Дрогобицької РДА виявлено фінансових порушень на загальну суму 250,8 тис.грн, в тому числі порушень, що призвели до втрат на загальну суму  - 174,2 тис.грн, нецільове використання бюджетних коштів – 38,5 тис. грн, недоотримання фінансових ресурсів фізичними особами – 4,1 тис.грн та інших фінансових порушень – 34,0 тис. гривень.

Ревізією Дрогобицького районного територіального медичного об’єднання  виявлено незаконних витрат в сумі 74,48 тис.грн та недостачу продуктів харчування – 0,05 тис. грн.

У Вороблевицькій сільській раді виявлено незаконних витрат у сумі 7,32 тис. грн. та нецільове використання бюджетних коштів – 99,2 тис. грн. 

Ревізією Опарівської сільської ради виявлено незаконних витрат у сумі     29,9 тис.грн, недоотримання фінансових ресурсів – 1,1 тис.грн та нецільове використання бюджетних коштів – 74,96 тис. грн. 

За допущені порушення на 32 посадові особи складено протоколи про притягнення їх до адміністративної відповідальності за ст.164-2 КУпАП, на одну посадову особу за порушення бюджетного законодавства за ст.164-12 КУпАП та на одну особу – за ст.164-14 КУпАП.

За результатами виявлених порушень Держфінінспекцією у Львівській області до п’яти установ застосовано фінансові санкції у вигляді зупинення операції з бюджетними коштами, до трьох установ – у вигляді призупинення бюджетних асигнувань та трьом установам зменшено бюджетні призначення.

Про наслідки проведених ревізій проінформовано правоохоронні органи Дрогобицького району.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.