Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Новини

lviv.travel

Вівторок, 10 вересня 2013, 09:53

Мешканцям Західної України подобаються міста, у яких вони живуть (дослідження)

Згідно з дослідженням, проведеним у Львові, Тернополі, Чернівцях, Івано-Франківську та Хмельницькому абсолютній більшості населення подобається жити у своїх містах.

Відповідне опитування проводила соціологічна група "Рейтинг".

Львів, на думку більшості його мешканців, є привабливим містом для туристів (61%), що має багату історію та красиву архітектуру з великою кількістю пам’ятників, а також численними кафе і кав’ярнями. Львів’яни найбільше вважають, що їхнє місто відіграє важливу роль у розвитку країни (21%), а також є політично-активним осередком (19%).

З іншого боку, Львів вважається його мешканцям найменш тихим і затишним (13%), чистим і охайним (9%), містом з найменш зручним транспортним пересуванням.

Тернопіль для його жителів є тихим, затишним і зеленим містом (59%), в якому проживає багато молоді. Значна кількість опитаних (42%) відзначають духовність та релігійність міста.

Для жителів Чернівців найбільш важливою ознакою їхнього міста є красива архітектура (63%) та наявність парків і скверів (56%), що поєднується з його багатою історією. Чернівці також оцінюють як духовне і релігійне місто (49%), в якому живуть доброзичливі, приємні люди (46%).

Івано-Франківськ для його мешканців – це, насамперед, тихе і затишне місто (39%) з релігійним характером, в якому проживає багато молоді та доброзичливих, приємних людей. Близько чверті опитаних вважають своє місто безпечним для життя та містом, в якому дотримуються традицій. Також Івано-Франківськ, як і Львів, є політично-активним містом (17%).

Хмельницький на думку близько 40% його жителів – це тихе, затишне місто з великою кількістю парків і скверів, багатьма кафе і кав’ярнями, де живе багато молоді. Для 15% місцевих жителів невисокою є вартість життя, що є найвищим показником серед усіх досліджуваних міст.

Якби респонденти були змушені виїхати на постійне місце проживання за кордон, то для більшості жителів Тернополя, Львова та Івано-Франківська найбільш привабливими країнами були б США, Канада та Німеччина.

Цікаво, що переїзд до таких країн як Італія та Англія отримав більше розповсюдження, ніж до сусідньої Польщі, яка залишається найбільш привабливою для населення Хмельницького і Львова.

Якби респонденти були змушені виїхати на постійне місце проживання в інше місце України, то жителі Тернополя, Івано-Франківська та Хмельницького в першу чергу обрали б Західний регіон, а також Київ і область. Мешканців Чернівців найбільше приваблює столичний регіон, наступні – Західний та Південний. Львів’яни однаковою мірою погодилися б на переїзд до Києва або Західного регіону.

 

 

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.