Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

neftegaz.ru

Вівторок, 24 вересня 2013, 19:16

Італійська Еni прийшла на Львівщину видобувати сланцевий газ

Сьогодні, 24 вересня, представники компанії "Західгазінвест" (50,01 % акцій якої володіє італійська компанія Eni) зустрілися з головою Львівської ОДА Віктором Шемчуком.

Про це повідомляє прес-служба Львівської ОДА.

ТОВ «Західгазінвест» – це інтегрована компанія, що спеціалізується на розвідці, видобутку, транспортуванню, а також реалізації нафти і газу. Компанія має досвід видобутку нафти й газу в інших регіонах України і планує проводити відповідні роботи й на території Львівської області, - зазначено у повідомленні.

На зустрічі з Шемчуком компанія ТОВ «Західгазінвест» задекларувала відкритість, прозорість робіт щодо залучення новітніх технологій, збереження екологічної безпеки, врахування усіх соціальних стандартів.

Варіанти звернулися до прес-служби голови Львівської ОДА Віктора Шемчука з проханням уточнити, чи йшлося на зустрічі про видобуток сланцевого газу.

Раніше, 23 липня з представниками "Західгазінвесту" зустрівся голова облради Петро Колодій, який зазначав,що Львівська обласна рада вітає і підтримує прихід на Львівщину інвесторів і завжди стояла і стоятиме на захисті інтересів як інвесторів, так і територіальних громад.

Також у у місцевій пресі повідомлялося про те, що компанія Eni SpA відкриває свій офіс у Львові.

Нагадаємо,  у червні 2012 року Антимонопольний комітет України дозволив італійській Eni SpA здійснити покупку 50,01% ТОВ "Західгазінвест", що володіла ліцензіями на розробку дев'яти родовищ сланцевого газу у Львівській області загальною площею близько 3,8 тис. кв. км. Відповідне рішення є на сайті АМКУ.

Раніше Eni SpA підписала угоду з Національною акціонерною компанією (НАК) "Надра України" і британською Cadogan Petroleum Plc про покупку контрольного пакету акцій "Західгазінвест".

Cadogan Petroleum Plc ще до цього моменту проводила дослідження на площі 15,4 кв. км у Львівському басейні з метою визначення найкращого місця для старту першої розвідувальної операції з добичи сланцевого газу.

Компанія Eni у своєму прес-релізі повідомляє, що "Львівський басейн сланцевого газу знаходиться поблизу польського кордону та є продовженням Люблінського басейну, у якому уже активно добувається сланцеве паливо. Крім того, Львівський басейн у плані видобутку сланцевого газу ємає найбільший потенціал. Придбання "Західгазінвесту" є важливим кроком у розвитку компанії Eni на Україні, де вона закладає фундамент для майбутньої активної діяльності".

Нагадаємо, що проект угоди про розподіл вуглеводів між Кабміном і американською компанію "Шеврон" Львівська облрада орієнтовно зможе розглянути у жовтні.

Депутати Львівської облради як із фракції "Свобода", так і ряду інших фракцій раніше заявляли свої застереження щодо видобутку сланцевого газу на території Львівської області компанією "Шеврон". Однак питання видобутку сланцевого газу компанією Eni SpA (ТзОВ "Західгазінвест") жодного разу не обговорювалося ні депутатами, ні громадськістю Львівщини. 

 

 

 

 

 

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.