Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Транспорт

news.if.ua

Понеділок, 30 вересня 2013, 10:41

Опалювальний сезон почався на українських залізницях

У зв'язку з погіршенням погодних умов та різким зниженням температури повітря по території України залізниці розпочали опалювальний сезон в поїздах власного формування та екіпірували поїзди зимовими ковдрами.

Про це повідомляє прес-служба "Укрзалізниці".

"Залізничники несуть відповідальність за підтримання комфортної температури у поїздах. Поїзні бригади мають підтримувати температурний режим згідно встановлених нормативних показників. Зараз ми закінчуємо перевірку усіх пасажирських служб на предмет виконання цих правил та забезпечення комфортних умов подорожей для пасажирів", - заявив заступник генерального директора "Укрзалізниці" Павло Чекалов.

Згідно санітарних правил на залізничному транспорті вагони починають опалювати при температурі зовнішнього повітря +10 градусів та нижче, а норми зимового температурного режиму у пасажирських поїздах у дальньому сполученні становлять +18 градусів - +22 градуси. При зниженні температури нижче, ніж 18 градусів поїзна бригада протоплює вагон перехідним опаленням. Для обігріву вагонів, що опалюються твердим паливом, залізницями вже закуплено 80% від двомісячного запасу вугілля.

Загалом до роботи у зимовий період "Укрзалізниця" готує 3962 вагонів пасажирських поїздів дальнього сполучення, з них 344 одиниці пройдуть деповський, а 113 - капітальний ремонти.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.