Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Новини

bbc.co.uk

Понеділок, 30 вересня 2013, 12:55

Івана-Павла II проголосять святим 27 квітня 2014 року

Ватикан оголосив про те, що покійні Іван-Павло II, а також Іван XXIII будуть проголошені святими на урочистій церемонії, яка відбудеться 27 квітня 2014 року.

Про це повідомляє Радіо Ватикан.

Сенсацією є сам факт одночасної канонізації двох понтифіків.

Експерти бачать в цьому бажання нинішнього глави Ватикану Франциска об'єднати прихильників двох різних течій у Католицькій церкві. Справа в тому, що за канонізацію Івана XXIII виступали прихильники реформ, а бачити святих Івана-Павла II хотіли консервативні кола Ватикану.

Нововведенням є і той факт, що Іван ХХІІІ "не заслужив" канонізації виходячи з правил Католицької церкви. Для підтвердження його святості було необхідно два дива. Їх так і не дочекалися, але заради Папи, який зібрав реформаторський Другий Ватиканський Собор 1962-1965 рр., вирішили зробити виняток. Фактично святим він стане за організаторські здібності і рішучість у проведенні реформ.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.