Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

lifeinfo.com.ua

Середа, 2 жовтня 2013, 13:25

Стебницький "Полімінерал" придбав олігарх Бахматюк ? за 56 млн грн

Фонд державного майна України (ФДМУ) продав 2 жовтня 2013 р. 93,52% акцій ПАТ "Стебницьке гірничо-хімічне підприємство "Полімінерал". Переможцем стала ПАТ "Компанія Райз" (належить Олегу Бахматюку), яка запропонувало за пакет акцій 56 млн грн.

Про це повідомляє прес-служба ФДМУ.

Крім ПАТ "Компанія Райз", у конкурсі взяло участь ТОВ "Агротрейд НД" (м. Суми). Початкова ціна пакета складала 55,8 млн грн.

У ФДМУ розраховують, що приватизація підприємства дозволить відновити його господарську діяльність та запровадити нові види діяльності завдяки реалізації інвестиційного проекту з відновлення роботи рудника та створення збагачувального комплексу із застосуванням сучасних технологій, здійсненню заходів з технологічного переозброєння та модернізації виробництва, його удосконалення, будівництва спелеолікарні. Інвестиційна програма передбачає кілька мільярдів гривень капіталовкладень.

ФДМУ оголосив конкурс з відкритістю пропонування ціни за методом аукціону з продажу 93,52% акцій ПАТ "Стебницьке гірничо-хімічне підприємство "Полімінерал" 11 вересня 2013 р. Планувалося, що "Полімінерал" придбають за 55 мільйонів гривень.

До слова, ПАТ "Компанія Райз" входить у агрохолдинг Ukrlandfarming, який належить українському олігарху Олегу Бахматюку. Ukrlandfarming є одним з найбільших орендаторів земель сільсько-господарського призначення, що займається виробництвом зерна та розведенням великої рогатої худоби.

До слова, у березні 2011 року американський журнал «Forbes» оцінив статки Олега Бахматюка в 1 млрд долл. США. (7 місце серед українських мільярдерів і 1140 у світі).

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.