Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

styknews.info

Четвер, 3 жовтня 2013, 16:58

Італійська Eni планує видобувати сланцевий газ ще й на Волині

Голова Волинської ОДА Борис Клімчук та його заступник Віталій Карпюк сьогодні зустрілися з представниками делегації ТОВ "Західгазінвест" (якою володіє італійська Eni), що володіє дев'ятьма ліцензіями на розробку родовищ сланцевого газу в Україні. 

Про це повідомляє прес-служба Волинської ОДА.

У складі делегації - генеральний директор товариства Стефано Санті, представник компанії "Ені Юкрейн Холдінгс Б.В" Бруно Манджони і компанії "Кадоган Юкрейн Холдінгс Лімітед" Костянтин Красовський, фахівці юридичних та дозвільних питань.

Мета їх візиту - презентація діяльності ТОВ "Західгазінвест" та обговорення можливостей розробки родовищ сланцевого газу на Волині.

Як розповів Санті, їх компанія отримала дозвіл на геологічне буріння і вивчення територій України. Зараз вони досліджують ділянку в Іваничівському районі. Вони просили сприяння в здійсненні ряду лабораторних досліджень для вивчення екологічного стану регіону.

"Ми шукаємо можливості забезпечити енергетичну незалежність нашої держави. А прогнозні запаси сланцевого газу в Україні - на четвертому місці у світі", - підкреслив голова Волинської облдержадміністрації Клімчук.

Сторони обговорили питання прийняття всіх необхідних процедур і документів для втілення цього проекту. При гарній організації і належної підготовки роботи по розвідці покладів сланцю можуть початися вже влітку 2014 р. Зараз вони вже йдуть в Луганській, Донецькій та Івано-Франківській областях.

Італійська Eni SpA підписала угоду з Національною акціонерною компанією "Надра України" і британської Cadogan Petroleum Plc про купівлю 50% акцій ТОВ "Західгазінвест", що володіє дев'ятьма ліцензіями на розробку родовищ в Україні.

В Україні в рамках програми планується реалізувати чотири розвідувальних кластера, на кожному з яких будуть застосовані технології вертикального і горизонтального буріння, гідророзриву пласта.

ТОВ "Західгазінвест" засноване НАК "Надра України", державним підприємством "Західукргеологія" та спільним українсько-канадським підприємством "Коломийська нафтогазова компанія "Дельта".

Нагадаємо, нещодавно представники компанії ENI навідалися також до Львівської ОДА. Однак, голова Львівської ОДА Віктор Шемчук відмовився коментувати інформацію щодо добування компанією сланцевого газу на Львівщині. Натомість представники компанію цю інформацію підтвердили.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.