Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

greentechmedia.com

Четвер, 3 жовтня 2013, 18:20

Нардеп звернеться в прокуратуру щодо законності отримання Eni ліцензії на видобування сланцевого газу на Львівщині

Минулого року Львівська обласна рада погодила надання спецдозволів на видобуток природного газу дочірньому підприємству «Укрзахідгеологія» Національної акціонерної компанії "Надра України", але чомусь в результаті застосування певної схеми зараз іноземна компанія Eni SpA має ліцензію на видобуток нетрадиційних вуглеводнів на Львівщині. 

Про це заявила голова Комітету з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи Ірина Сех на сесії Львівської облради 3 жовтня 2013 року, інформує прес-служба Львівської обласної організації ВО «Свобода».

«Рік тому обласна рада погодила дозволи на дев’ять ділянок дочірньому підприємству «Укрзахідгеологія». Тоді йшлося про нафтогазоносні надра, зокрема видобування природного газу, газу (метану) вугільних родовищ, нафти, конденсату, бітуму нафтового. Депутати ухвалили такі рішення, переймаючись долею держави, інтересами громад. За допомогою яких корупційних схем ліцензію на ці ділянки отримала італійська компанія «Ені», яка нині має дозволи на видобуток нетрадиційних вуглеводнів? Йдеться про 3, 8 тис.кв. км території Львівщини. Міністрові сьогодні смішно, але не смішно жителям Львівщини. Додайте до цієї площі ще понад 6 тис кв. кілометрів території, яку хочуть віддати «Шеврону». Це величезні площі», - зазначила Ірина Сех.

Вона наголосила, що звертатиметься з цього приводу в Генеральну прокуратуру.

Як відомо, у лютому 2013 року ДП «Західукргеологія» стала співзасновником ТзОВ "Західгазінвест" разом з НАК "Надра України" та спільним українсько-канадським підприємством "Коломийська нафтогазова компанія "Дельта", що належить британській компанії Cadogan Petroleum Plc.

А ще за кілька місяців Антимонопольний комітет України дозволив Eni SpA придбати 50,01% ТОВ "Західгазінвест", яке володіє ліцензіями на розробку родовищ у Львівській області загальною площею близько 3,8 тис. кв. км.

Нагадаємо, нещодавно представники компанії ENI навідалися також до Львівської ОДА. Однак, голова Львівської ОДА Віктор Шемчук відмовився коментувати інформацію щодо добування компанією сланцевого газу на Львівщині. Натомість представники компанію цю інформацію підтвердили. 

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.