Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

http://www.segodnya.ua

Середа, 23 травня 2012, 13:52

Зв’язку між скасуванням нічних поїздів і запуском "Українського експреса" немає – Колєсніков

Борис Колєсніков, віце-прем'єр-міністр, міністр інфраструктури вважає, що немає зв'язку між скасуванням нічних поїздів і запуском швидкісних електропоїздів "Українського експреса" (виробництва Hyundai Rotem (Південна Корея).

"Нічні поїзди почали скасовувати ще в жовтні, жодного стосунку до Hyundai вони не мають, тому що за перші 4 години продажів на них було продано 2,4 тисячі квитків", – повідомив чиновник під час прес-конференції.

За словами Колеснікова, 95% вагонів в Україні було введено в експлуатацію ще в часи СРСР, з 7 тисяч вагонів лише 200 обладнано вакуумними туалетами, решту 6,8 тисяч, на думку чиновника, через 4-5 років потрібно буде списати. Нові вагони класу обійдуться в 2 млн євро, додав міністр.

Щодо критики розкладу Hyundai, то Колєсніков вважає її невиправданою, за його словами, нові потяги згодом зможуть курсувати не лише вдень, але і вночі.

У зв'язку із цим ведуться переговори з місцевою владою, щоб вони забезпечили необхідну інфраструктуру для прийняття пасажирів, які будуть прибувати пізно ввечері або зранку.

Нагадаємо, "Укрзалізниця" прогнозує, що курсування поїздів "Український експрес" почнеться із введенням графіка руху поїздів на 2012-2013 роки, що відбудеться 27 травня.

джерело: Українські новини

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.