Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

Середа, 9 жовтня 2013, 14:32

У Львові в рамках проекту Art meetings презентуватимуть унікальну інсталяцію

14 жовтня у Львові в рамках проекту Art meetings відбудеться презентація унікального об’єкту 3Dпластикон, який розташують у центрі міста. 

Про це повідомили організатори події на прес-конференції з нагоди старту проекту Art Meetings.

3D пластікон – це тривимірна інсталяція, яка стане доповненням до фільму «Запах Львова». Автор фільму Гжегож Корчак. Саундтреком до фільму та інсталяції стане музична імпровізація оркестру Art Meetings Orchestra, котра була записана напередодні.

«Це не буде звичайний фільм, до яких ми звикли. Це буде нове слово в медіа-інтерактивній інсталяції. Це своєрідний живий пам’ятник Львову.

Стилістично інсталяція нагадує чорно-білі фотографії, але у сучасному розумінні. Це вже не фотографія. Це тривимірний образ, але оскільки в інсталяції звучатиме лише емоційна музика, трьохвимірними титрами видаватимуться думки львів’ян про їхнє місто»,- розповів директор Львівського палацу мистецтв Юрій Гнатковський.

В основу фільму та інсталяції лягли відповіді людей на питання «Чим пахне Львів», які були опубліковані на спеціально створеній інтернет-платформі citysmell.eu. Загалом було зібрано понад 100 фраз відомих львів’ян та мешканців міста.

Інсталяцію розташують у дворику біля Палацу Потоцьких.

«Ми зможемо заглянути у шпаринку і на фоні цього забутого місця, дворику у який рідко хтось заходить побачити всіх видатних львів’ян. У цьому місці ми відчуваємо, що Львів живе не лише на площі Ринок, не тільки на широких вулицях і біля пам’ятників, а в кожному куточку міста присутній дух, запах Львова і дух його львів’ян», -додав Юрій.

Дана інсталяція залишиться у Львові й після проекту. Організатори переконані, що вона стане новою туристичною родзинкою міста.

«Зараз ми відкриваємо тимчасову конструкцію, але згодом ми поставимо проект розроблений архітектурною вроцлавською фірмою. Цей пам’ятник-інсталяція буде своєрідною туристичною родзинкою, де туристи зможуть побачити, які вони львів’яни, про що вони думають та як пишаються власним містом.»,- повідомив Юрій Гнатковський.

Нагадаємо, з 10 по 14 жовтня у Львові та Києві пройде мистецький проект art meetings.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.