Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

гуртожиток

kpi.ua

Понеділок, 21 жовтня 2013, 17:14

Мешканці будинку на Зеленій 57 можуть втратити житло, ? правозахисник

гуртожиток

На розгляд сесії Львівської міськради винесене питання про надання статусу соціального житла будинку, і через це мешканці будинку можуть опинитися на вулиці.

Про це повідомила правозахисник Олександра Баб'як на прес-конференції на тему "Зелена 57 -лакмусовий папірець Львівської міської ради". 

Після прийняття відповідного рішення міськрадою, мешканці втратять можливість закріпити за собою займане житло і можуть взагалі його втратити, оскільки соціальне житло не підлягає приватизації. 

«Люди з 80-х років мають право на закріплення за собою житла. Вони вкладали туди свої гроші» - зазначила правозахисник Олександра Баб‘як.

Водночас представник міськради  в свою чергу запевняє, що після зміни статусу будинку мешканцям не загрожує виселення. 

«Якщо говорити про позицію міської ради. Вона є однозначною. Ми завжди стояли на захисті прав мешканців. Багато гуртожитків можуть це підтвердити» - наголосила начальник юридичного управління Львівської міської ради Гелена Пайонкевич. 

Пайонкевич також зазначила, що будинок не Зеленій не є гуртожитком: «Цей будинок не значиться як гуртожиток. Людям, які там проживають надало житло ДАТ «Львівські Авіалінії». Після того як вони повідомили міськраду про те що в них фінансові труднощі . Плата за оренду завершилась.» 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.