Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

петро писарчук

glavcom.ua

Понеділок, 4 листопада 2013, 10:11

Львівщину потрібно завойовувати шанобливим ставленням, ? Писарчук про призначення Сала

петро писарчук

З головою Львівської обласної організації Партії регіонів Петром Писарчуком за три роки каденції президента Віктора Януковича налагоджуватиме співпрацю уже з п’ятий поспіль губернатор Львівщини.

Кар’єра усіх попередників Олега Сала після роботи на Львівщині закінчувалась не надто успішно. Не виключено, що причина цьому – невміння на практиці довести центральній владі свою відданість Президенту та Партії регіонів.

Про те, як сприйняла Львівська обласна організація Партії регіонів чергове губернаторське призначення та як вибудовуватиме стосунки з новим головою – у розмові з головним регіоналом Львівщини Петром Писарчуком.

Петре Івановичу, чи знаєте Ви, чому відправили у відставку Шемчука? Чи не було це Вашою ініціативою, адже відомо, що у колишнього губернатора було не надто прихильне ставлення до Вас?

Думаю, як і Вам, мені важливо, щоб в першу чергу до мене прихильно ставились мої діти, сусіди, друзі, люди, з якими я йду по житті.

Як ставився до мене Віктор Вікторович – це питання не до мене. Особисто я також не ставився до нього як до ікони, і по правді, мав дещо інше бачення роботи державної адміністрації.

Але пам’ятаючи, що Віктор Вікторович, як і ми, тепер є членом команди президента, намагався вибудувати безконфліктні стосунки. Хоча Віктор Вікторович не завжди міг стримувати свою амбітність і прислухатись до думки чи позиції партійної організації.

Нам до цього не звикати. Пам’ятаєте, як друзі колишнього губернатора Михайла Костюка закликали не давати жодного голосу Партії регіонів на виборах 2012 року до Верховної Ради України?

Президент призначив Віктора Шемчука своїм радником. Так що Віктор Вікторович залишається в команді президента.

Ганна Герман у коментарі заявила, що з призначенням Олега Сала Львівщина отримає «тверду руку»…

Як на мене, Львівщину потрібну завойовувати шанобливим ставленням до позиції галичан. Думаю, що так і буде поступати новий губернатор.

Що торкається «твердої руки», то порядку, поваги до державних інституцій, законів у нас дійсно бракує.

І тут всім миром нам треба наводити порядок. Хіба годиться, що Львівщина опинилася на останніх місцях в державі за вирішенням ряду важливих  економічних та соціальних питань регіону?

Потрібно не тільки критикувати центральну владу, але й на себе брати відповідальність за ті речі, які викликають невдоволення людей.

Але чи зможе те, про що Ви говорите, організувати міліцейський генерал? Адже ми вже мали губернатором одного генерала, Шемчук був прокурором…

Один чоловік, навіть з такими повноваженнями як голова ОДА, мало що може зробити. Але якщо Олег Михайлович зуміє підібрати команду, створити умови для її плідної роботи, то й результати можуть бути неочікуваними.
А ми всі в його добрих намірах повинні йому допомагати.

Віриться з трудом… Скажіть, а як Ви збираєтесь вибудовувати стосунки з новим губернатором?

Думаю, що маєте на увазі не мої особисті, а співпрацю з обласною партійною організацією… Абсолютно на конструктиві.

Адже мета у нас одна – підійти до Президентських виборів 2015 року з такими показниками, щоб Львівщина не пасла задніх, а була серед регіонів-лідерів за показниками соціально-економічного розвитку.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.