Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Львівська міськрада

portal.lviv.ua

Четвер, 24 травня 2012, 17:08

Львівські депутати просять у Азарова грошей на Малехів, Грибовичі та Дубляни

Депутати Львівської міської ради звернулися до прем'єр-міністра України Миколи Азарова з проханням допомогти з фінансуванням заходів спрямованих на покращення екологічної ситуації у селах, поблизу Грибовицького сміттєзвалища.

«На вирішення комплексу заходів для стабілізації ситуації депутати Львівської міської ради передбачили 4 млн грн. Але на фінансування завершення централізованого водопостачання потрібно – 10 млн, каналізаційних мереж в с. Малехів – 9,5 млн грн, на завершення школи в с. Малехів – 17 млн грн, на завершення ДНЗ – 17 млн грн тощо. На загальну суму – понад 57 млн грн є потреба у додатковому фінансуванні», – йдеться у зверненні.

Однак у бюджеті Львівської міської ради бракує коштів для цілковитого вирішення проблеми.

За пропозицією депутата Юрія Кужелюка, депутати попросили Миколу Азарова розглянути це питання на засіданні Кабміну і видати постанову про перенесення полігону тверлдих побутових відходів.

Нагадаємо, проект рекультивації і закриття Грибовицького сміттєзвалища, який створює Львівський інститут ВАТ «Гірхімпром», планують завершити у вересні. На проектування рекультивації Львівська міська рада уже виділила 1,2 мільйона гривень, ще 1,8 мільйона повинні виділити Львіська обласна рада. Однак поки цих грошей немає.

Додамо, у вівторок, 22 травня, Львівська міська рада провела позачергову виїзну сесії у середній школі Великих Грибовичів, яка була присвячена саме питанню Грибовицького сміттєзвалища. Селяни Великих Грибовичів, Мелехова та Дублян, вислухавши плани міської влади про перенесення сміттєзвалища аж у 2013 році, оголосили, що ймовірно заблокують вивіз сміття зі Львова під час Євро-2012.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.