Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

кури-гриль

dela.biz

Вівторок, 5 листопада 2013, 12:56

Після масового отруєння в "Арсені" виявили 30 кг протермінованої курятини

кури-гриль

Під час незапланованої епідеміологічної перевірки в морозильних камерах супермаркету «Арсен» було виявлено 30 кг протермінованої курятини.

Про це повідомила начальник епідеміологічного відділу ГУ Держсанепідслужби у Львівській області Оксана Пушкарьова на прес-конференції на тему: «Арсенівські «кури-гриль: протиепідемічні заходи продовжуються».

«Позапланова перевірка встановила в холодильній камері «Арсену» протерміновану курятину. Тобто на етикетках та у документах було написано, що продукція дійсна до терміну, який вийшов і вона мала бути утилізована, але вона ще була в наявності. Що вони збиралися з нею робити невідомо», - повідомила начальник епідеміологічного відділу ГУ Держсанепідслужби у Львівській області Оксана Пушкарьова.

Через отруєння 30 людей курами гриль була проведена перевірка реалізатора і виробника курей. В результаті дослідження в супермаркеті «Арсен» була виявлена бактерія сальмонела, яка й послужила отруєнню споживачів курятини.

«В супермаркеті «Арсен» було 2 виробника-постачальника: виробник Черкаської області і виробник Жовківського району. Було проведено позапланові перевірки забійних цехів даних виробників. В ході перевірки були проведені лабораторні дослідження і відхилень від норм виявлено не було. Тобто сальмонели в м’ясі птиці з забійного цеху не виявлено. А при лабораторних дослідженнях супермаркету «Арсен» ми зібрали 9 проб продукції, у 5 пробах з яких було виявлено сальмонелу», - заявила Оксана Пушкарьова.

Також в ході епідемологічного дослідження в «Арсені» були виявленні порушення температурних режимів термічної обробки птиці.

«Курка могла бути заражена сельмонелою, але якщо б ми дотримувалися температурних режимів термічної обробки і правильно проводили дезінфекцію санітарії, ми б змогли запобігти винекненню даного інфекційного захворення», - зазначила Оксана Пушкарьова.

За даними фактами було складено максимальний штраф дозволений законодавством України на власника Арсену, сумою в 408 гривень. Також була накладена фінансова санкція на реалізацію продукції, яка не відповідає нормативам на 6 тисяч 443 гривні і подано заяву в Адміністративний суд з метою закриття та реалізації виробів м’яса птиці в кулінарному відділі «Арсену».

Нагадаємо, що з 25 по 30 жовтня у Львові 30 людей було госпіталізовано з отруєнням від курей-гриль, які вони придбали в супермаркеті "Арсен".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.