Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

горе-бізнесмени з орлами

bravica.su

Середа, 6 листопада 2013, 10:45

У Львові захисники тварин спільно з "Беркутом" врятували орлів від горе-бізнесменів

горе-бізнесмени з орлами

Екологічний опір, львівські орнітологи та небайдужі львів'яни врятували птахів, які занесені до Червоної книги України. На останніх горе-бізнесмени заробляли гроші у центрі Львова, пропонуючи сфотографуватись з ними.

Боротьба із персонажами, які пропонували послуги зі «спілкування» із тваринами у Львові тривала декілька місяців, йдеться у прес-релізі Західноукраїнського товариства захисту тварин.

«Ще на початку літа у нашому місті з’явилися люди, які ходили центром міста, тримаючи птахів, – каже Андрій Курач, – орлів, соколів, голубів. Зрештою, стало зрозумілим, що це форма бізнесу, який абсолютно не притаманний для Львова. Жителі міста та гості відверто дивувалися цій експлуатації тварин. Пізніше стало зрозумілим, що це комерційне використання тварин (птахів), які занесені до Червоної книги України».

Неодноразові звернення до органів внутрішніх справ не призвели до результату.

Щоправда, в ніч з 4 на 5 листопада активісти Екологічного опору та львівські орнітологи за підтримки підрозділу «Беркут» заблокували підвал у центрі міста, у якому знаходилися птахи.

Зранку тварини були вилучені та перевезені у реабілітаційний центр.

Довідка:

Всі види орлів, грифів та сипів, що є у фауні України – занесені до Червоної книги України. Аби використовувати їх для комерційної чи видовищної діяльності потрібен дозвіл Міністерства екології та природних ресурсів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.