Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

падеревський

Неділя, 17 листопада 2013, 16:22

Олександра Коваль отримала відзнаку «PADEREWSKI»

падеревський

За вагомий внесок в розвиток польсько-українських відносин і справу польсько-українського єднання відзнаку PADEREWSKI отримали президент Форуму видавців у Львові Олександра Коваль, композитор Юрій Ланюк, перекладач Андрій Павлишин, а також директор МО «Дзиґа» Маркіян Іващишин.

Урочисте нагородження осіб, що сприяють польсько-українському культурному єднанню, відзнакою PADEREWSKI відбулося 16 листопада у Львові.

Генеральний консул Республіки Польща у Львові Ярослав Дрозд та його дружина Беата вручили переможцям дипломи і статуетки Пандеревського.

Автором статуетки, заснованої Польсько-українською фундацією імені І.Я.Падеревського, є відомий польський скульптор Анджей Ренес, який створив фігурку найбільшої польської телевізійної нагороди «VICTOR».

Минулого року відзнаки отримали: Мирослав Маринович (правозахисник, віце-ректор УКУ), Єжи Лях (начальник управління культури і туризму воєводства Мазовецького), Кшиштоф Свідерек (генеральний  консул РП у Вінницькій області), Єжи Максим'юк (диригент, промоутер музики Падеревського у світі), Володимир Сивохіп (директор Львівської Філармонії).

Нагадаємо, у Львові відбувається Другий міжнародний фестивавль "Відкриваємо Падеревського".



Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.