Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

корупція

novadoba.com.ua

Четвер, 21 листопада 2013, 11:15

180 кримінальних правопорушень з ознаками корупції встановлено на Львівщині

корупція

За десять місяців 2013 року на Львівщині зареєстровано 180 кримінальних правопорушень з ознаками корупції.

Про це повідомила прес-служба прокуратури Львівської області.

У 2013 році правоохоронцями розпочато 65 кримінальних проваджень про корупційні правопорушення і вже закінчено досудове розслідування із скеруванням обвинувальних актів до суду в 57 кримінальних провадженнях стосовно 76 осіб.

При цьому, органами прокуратури завершено досудове розслідування у 20 кримінальних провадженнях. Ще у 38 завершено розслідування слідчими ГУ МВС України у Львівській області, у яких прокуратурою здійснювалося процесуальне керівництво.

Загалом у закінчених кримінальних провадженнях встановлено 181 кримінальне правопорушення з ознаками корупції.

При цьому, активно застосовується інститут укладення угод.

Так, у 29 провадженнях укладено 32 угоди про визнання винуватості, 26 (стосовно 29 осіб) з яких затверджені судами з постановленням обвинувальних вироків, решта ще перебувають на розгляді в суді.

З числа закінчених кримінальних проваджень, 37 - про одержання неправомірної вигоди (хабарів), 4 - про комерційний підкуп службової особи юридичної особи приватного права, 10 - про зловживання владою або службовим становищем, 4 – про зловживання впливом та 2 – про заволодіння майном шляхом зловживання службовим становищем.

Серед осіб, яких притягнуто до кримінальної відповідальності за вчинення кримінальних корупційних правопорушень, 2 працівники митної служби України, 11 працівників органів внутрішніх справ, 15 – посадових осіб органів державної влади, 13 працівників системи охорони здоров’я, 7 - службових осіб юридичних осіб приватного права, 12 - посадових осіб місцевого самоврядування, 6 посадовців системи освіти, 2 працівників державної виконавчої служби, 1 – державної міграційної служби, 1 працівника суду, 2 службових осіб державної податкової інспекції, 2 службових осіб системи виконання покарань.

Водночас, відсторонено від посад 34 особи, яким оголошено підозру у вчиненні кримінальних правопорушень з ознаками корупції, ще 23 особи звільнено з посад до підозри.
 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.