Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

ipress.ua

Четвер, 21 листопада 2013, 15:43

Кабмін відмовився від угоди про Асоціацію з ЄС

Сьогодні уряд України прийняв розпорядження, згідно з яким процес підготовки до укладання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС призупинено.  

Про це йдеться на офіційному сайті Кабінету міністрів України.

Згідно з даною інформацією, розпорядження прийнято в інтересах національної безпеки України, а також з метою «детального вивчення та опрацювання комплексу заходів, які Україна має виконати для відтворення втрачених обсягів виробництва та напрямів торговельно-економічних відносин з Російською Федерацією та іншими державами - членами СНД, формування належного рівня внутрішнього ринку, який забезпечував би паритетні відносини між Україною та країнами - членами ЄС, що є базовим принципом міжнародного права і основою економічної безпеки країни».

У прийнятому розпорядженні йдеться про те, що Міністерство закордонних справ України, Мінекономрозвитку та Мінпромполітики  повинні запропонувати Російській Федерації та Європейському Союзу утворити комісію з приводу питань, спрямованих на відновлення втрачених обсягів виробництва та напрямків торговельно-економічних відносин, розширення та сприяння міжнародній торгівлі, подальшу лібералізацію ринків, узгодження регуляторної бази для покращення умов впровадження підприємницької діяльності.

Згідно розпорядження, зазначеним міністерствам також доручено відновити переговори з Російською Федерацією, іншими країнами Митного союзу і державами-членами СНД.

Даним міністерствам також доручено внести зміни до державних цільових, галузевих та регіональних програм, спрямованих на розвиток торгівлі, виробничої кооперації та обмін технологіями з державами-членами СНД.

Нагадаємо, у вересні цього року Кабінет міністрів схвалив проект угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом і його державами-членами.

Підписати угоду про асоціацію з ЄС українські урядовці сподівались під час саміту Східного партнерства 28-29 листопада у Вільнюсі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.