Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

євромайдан

ipress.ua

Понеділок, 25 листопада 2013, 13:12

Азаров та Янукович бояться повторення майдану, – політолог

євромайдан

Попри всі заяви Азарова, який стверджував, що не боїться повторення майдану, він боїться його, так само як і Янукович. Влада боїться цього спротиву та громадської активності. 

Про це у коментарі Варіантам розповів політолог Юрій Шведа.

"Все буде залежати від того наскільки активними, організованими та послідовними у своїх діях організатори Євромайдану та представники опозиційних сил", зазначив експерт.

"Спрогнозувати перспективи результативності Євромайдану наразі дуже важко, адже ці всі події вельми спонтанні та хаотичні. Щоправда, такий сплеск громадської активності не може бути непоміченим ані владою і бути проігнорованим владою, і не може бути непоміченим Європою. Євромайдан у будь-якому випадку матиме позитив та матиме ефект", зазначив Шведа.

"Поступ до цього діла все-таки дали студенти. Це був спонтанний вияв, спонтанні емоції, які не були підготовлені жодною політичною партією. Опозиційні партії постійно закликали людей до акцій протесту, тут можна згадати цю сумновідому акцію "Вставай, Україно!". А тепер, коли люди справді починають підніматися, то як не парадоксально, політичних партій тут немає, вони хочуть приєднатися до тих процесів, які виникли спонтанно. Євромайдан схожий на врадіївські протести, коли спочатку вийшли люди, і лише згодом почали приєднуватися політики. Це означає, що дуже швидко відбувається радикалізація населення, і політичні сили не встигають за подіями", розповів експерт, коментуючи роль політиків у Євромайдані.

Нагадаємо, політолог Ігор Танчин відзначає несхожість львівського та київського Євромайданів та вважає її наслідком того, що мітингувальники у Львові та Києві ставлять перед собою різні завдання.  

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.