Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Погода

осінь

wallpaperzzz.com

Понеділок, 25 листопада 2013, 12:27

Сьогодні в Україні розпочнеться похолодання

осінь

В Україну з сьогоднішнього дня приходить циклон похолодання з мокрим снігом та деяким зниженням температури повітря, яка у Карпатах досягне до -10, погода погіршується.

Про це в ході сьогоднішньої прес-конференції заявив директор Укргідрометцентру Микола Кульбіда, передає РБК-Україна.

"Станом на сьогодні (25 листопада) по території України переміщається з південного заходу, тобто з території Румунії, досить активний циклон, вихор, який вже зумовлює інтенсивні дощі в західній половині України приблизно по лінії Київ-Одеса і все, що західніше. У Карпатах падає мокрий сніг і сьогодні висота снігового покриву на високогір'ї Карпат становить 1 - 5 див. Цей процес і в Карпатах і західних регіонах буде продовжуватися", - сказав Кульбіда.

На сьогоднішній день істотної зміни температури повітря не сталося, але цей процес очікується найближчим часом.

"Сьогодні розпочалося погіршення погодних умов і особливо це стосується західних областей України... до кінця сьогоднішнього дня у всіх областях без винятку (на заході) падатиме мокрий сніг та поступово буде виникати сніговий покрив. Температура повітря знизиться до нуля і навіть до слабких негативних значень. Що стосується півдня, центру і сходу України, то ту погодні умови ще істотно не змінюються. Зміни настануть у наступні дні", - сказав Микола Кульбіда

Він також повідомив, що переміщення циклону з території України буде супроводжуватися небезпечними поривами вітру до 15 - 20 м/с. у південних, центральних, західних і північних областях, а в Прикарпатті до 25 м/с.

"Така швидкість вітру звичайно вплине на стан енергозабезпечення населених пунктів", - заявив директор Гідрометцентру.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.