Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Новини

Львівський обком КПУ

Понеділок, 25 листопада 2013, 13:02

Львівські комуністи вимагають розпустити Монастирецьку ТВК

Львівський обком КПУ

Львівський обком КПУ вимагає від прокуратури Жидачівського району відреагувати на порушення законодавства при проведенні позачергових виборів  сільського голови села Монастирець, які мають відбутися 15 грудня 2013 року.

Про це повідомила прес-служба ЛОК КПУ.

У зверненні, яке було скеровано прокурору району Олександру Бойко, зазначається, що внаслідок порушень чинного законодавства про місцеві вибори з боку голова Монастирецької сільської територіальної виборчої комісії Шкірко М.М. та службового недбальства працівників  реєстраційної служби  Жидачівського районного управління юстиції Пастернака А.І. та Шміло Р.І. Жидачівський районний комітет Комуністичної партії України був позбавлений права зареєструвати свого кандидата  – Дуду Надію Володимирівну -  на посаду Монастирецького сільського голови.

Як розповів керівник Львовського обкому КПУ Юрій Ткаченко, Надія Дуда документи на реєстрацію подавала 19 листопада, дотримуючись усіх, передбачених  чинним  законодавством про місцеві вибори, умов та порядку реєстрації. Однак  голова сільської територіальної виборчої комісії Шкірко М.М., який перебував на робочому місці у стані алкогольного сп’яніння,  безпідставно, у категоричній формі відмовив в прийомі документів, посилаючись на те, що Комуністична партія України «у них в селі не зареєстрована». При цьому в грубій формі заявив буквально наступне: «Забирайте свої манатки і вимітайтеся звідси геть».

"20 листопада для з’ясування обставин даного інциденту, причин відмови у реєстрації нашого кандидата до Монастирецької сільської ТВК прибули працівники Львівського обкому КПУ, – розповідає Юрій Ткаченко. – Перше, що нам вдалося зафіксувати на відеокамеру, це те, що голова комісії Шкірко М.М., як і минулого дня,  на робочому місці перебуває у стані алкогольного сп’яніння. Намагаючись довести, що Надія Дуда не була зареєстрована на законних підставах, голова комісії віднайшов та показав довідку з реєстраційної служби  Жидачівського районного управління юстиції відносно зареєстрованих місцевих організацій партій, якою, з його слів, сільська ТВК і керувалося. Однак було з’ясовано, що дані відомості складено безграмотно: реєстратор під прізвищем Пастернак в цей список вніс сільські організації партій (замість того, щоб вказати районні організації, поміж яких числиться і КПУ). Це грубий очевидний ляпсус. Його повинні було помітити і начальник районної реєстраційної служби Шміло Р.І., який візував даний документ, і голова та члени сільської ТВК.

Враховуючи, що термін подачі документів добігав кінця, ми запропонували, щоб Надія Дуда була зареєстрована як самовисуванець. – зазначив керівник Львівського обкому КПУ. – Однак голова ТВК заявив, що для цього кандидат повинен надати 50 підписів виборців на свою підтримку. Переконати його, що такої норми в діючому вже немає, не вийшло. Роблячи таку заяву, Шкірко М.М. не реагував ні на які доводи, а перечитати відповідні положення в законі про місцеві вибори відмовився у категоричній формі. При цьому демонстрував списки з підписами виборців, які зібрали на свою підтримку інші шестеро кандидатів на посаду сільського голови".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.