Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Події

tourist.lviv.ua

Понеділок, 28 травня 2012, 12:15

Поляки незадоволені інформацією про історію Львова на офіційному сайті УЄФА

Офіційний сайт УЄФА подає неправдиву інформацію про польську історію, – пише польська газета "Річ Посполита". Поляків обурило, що в путівнику йдеться про Львів під польською окупацією, а також, що першим у списку найвідомішим львів'ян названо не поляка Станіслава Лема, а австрійця Леопольда фон Захер-Мазоха.



В путівнику на офіційному сайті УЄФА також зазначено, що Львів є "квінтсенцією України" і власне там, незважаючи на "тривалу окупацію", збереглася українська культура і мова.

Також дізнаємося, що місто було спочатку під владою Польщі, далі перейшло до нацистів, а потім до рук радянських загарбників, що обурює поляків.

"Ми маємо справу з очевидною фальсифікацією історичних фактів. Влада повинна на це відреагувати", - прокоментував для "Речі Посполитої" історик і колишній генеральний секретар Ради з Охорони Пам'яті Боротьби і Мучеництва проф. Вєслав Висоцький.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.