Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

блок-пост лютеранська київ

i.ytimg.com

Вівторок, 10 грудня 2013, 09:11

У Києві внаслідок сутичок 9 грудня постаждало двоє силовиків та 10 свободівців

блок-пост лютеранська київ

Унаслідок звільнення рога вулиць Банкової та Лютеранської від барикад мітингувальників постраждали двоє правоохоронців - співробітники внутрішніх військ МВС і спецпідрозділу "Беркут", пише "Українська правда" у вівторок.

"Співробітник "Беркута" отруївся газом, який проти нього застосували мітингувальники. Один військовослужбовець постраждав у тисняві. Діагноз йому поставлять пізніше", - розповів начальник управління Південного територіального командування внутрішніх військ МВС України Ігор Плахута, який був присутній на місці події.

До розчищення вулиць, прилеглих до будівлі Адміністрації президента, було залучено близько 400 військовослужбовців внутрішніх військ і "Беркута", а люди в штатському, котрі розбирали барикади, були співробітниками комунальних служб.

За словами І.Плахути, затриманих у результаті протистояння мітингувальників і правоохоронців немає.

Як повідомлялося, бійці спецпідрозділу "Беркут" і міліція знищили блокпост і наметове містечко мітингувальників на розі вулиць Лютеранської та Банкової. При цьому барикади розбирали невідомі в штатському.

Як повідомляє прес-служба "Свободи", позицію утримували кількасот мітингувальників, і загалом свободівці відбили три атаки на блокпост, а останнє протистояння силами спецпризначенців, яких було вчетверо більше, тривало понад годину. Силовики відтісняли громадян, застосовуючи палиці, внаслідок чого захисники форпосту дістали травм.

Один із захисників форпосту знепритомнів. Також дістав травм народний депутат фракції "Свобода" Святослав Ханенко. Загалом, за словами лідера партії "Свобода", під час протистояння постраждали щонайменше десятеро мітингувальників.

Як повідомляло "Громадське ТБ", під час протистояння до лав мітингувальників проникли провокатори, які махали палицями й застосували проти правоохоронців сльозогінний газ.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.