Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

євромайдан львів

ipress.ua

П'ятниця, 13 грудня 2013, 12:23

Вісім кримінальних проваджень відкрили в ході львівського євромайдану, – депутат облради

євромайдан львів

На Львівщині відкрито вісім кримінальних проваджень за фактами правопорушень, які були виявлені під час проведення масових заходів на території області на підтримку євроінтеграції.

Про це йдеться в інформаційній довідці поданій ГУМВС України у Львівській області під час засідання Тимчасової контрольної комісії Львівської обласної ради 12 грудня, повідомила депутат облради Ганна Костюк.

Ганна Костюк зазначила, що кримінальні провадження відкриті:

- щодо розміщеної інформації на сіті-лайтах та у листівках із змістом - «Я звинувачую Януковича в тому, що він пролив кров», «Я не піду з майдану до відставки Януковича»; щодо виявлення чорно-білих зображень формату А4 із обличчями осіб схожих на президента України В.Януковича та президента Російської Федерації В.Путіна.

- за фактом вчинення невідомою особою хуліганства, тобто грубого порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжувалось особливою зухвалістю, за ч1 ст.296 КК України відрито 5 справ

- щодо підпалу флаєра 23.11.2013 року біля центрального входу приміщення Львівської міської ради що на площі Ринок 1

- щодо порушення громадського порядку біля центрального входу ЛОДА (сніговою кулею розбито вікно) - 25.11.13р.

- щодо вчинення хуліганських дій біля пам’ятника Т. Шевченку та кидання піротехнічних засобів у натовп учасників мітингу

- щодо розбитого скла біля Личаківського районного суду, що знаходиться за адресою м.Львів, вул. Лепкого, 16

- щодо ознак кримінального правопорушення передбаченого ч.1ст125 КК України, щодо спричинення невідомою особою умисного тілесного ушкодження навпроти буд №13, проспекту Свободи у м.Львові де відбуваються євроінтеграційні заходи

- за фактом блокування транспортних комунікацій, шляхом влаштування перешкод, за ознаками кримінального порушення передбаченого ч1,ст. 279 КК України,щодо обмеження руху в с.Гамаліївка, Пустомитівського району.

Крім того, депутат зазначила, що на засіданні ТКК 11 грудня було проаналізовано інформацію, яку надали голови місцевих рад, голови штабів національного супротиву, щодо тиску на перевізників Львівщини під час перевезення людей на Євромайдан у Київ. Члени комісії зафіксували факти таких порушень, а також обговорили ситуацію, щодо масових випадків тиску правоохоронних органів на учасників мирних зібрань у Львові (Євромайдан на підтримку євроінтеграції) на яких відкрито кримінальні провадження, проводяться слідчі дії та допити, та інформацію щодо затримання активіста львівського і київського Майданів, львів’янина Олега Панаса.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.