Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Понеділок, 16 грудня 2013, 19:16

Польський центр у Львові буде у колишньому шпиталі

Центр польської культури та європейського діалогу польської громади Львова розміщуватиметься у будівлі колишнього шпиталю.    

Про це сьогодні, 16 грудня, на брифінгу журналістам роповів начальник Львівського гарнізону генерал-лейтенант Павло Ткачук, інформує кореспондент Варіантів.

"Будинок збудований у 1915 році у Австро-Угорській імперії як шпиталь, яким він був до закінчення Другої світової війни. Після закінчення Другої світової війни він був переданий для квартирно-експлуатаційної частини Львова, а пізніше - громадській організації", - розповів Павло Ткачук.

Міський голова Львова Андрій Садовий додав, що процес передавання будинку у власність громадської організації був досить тривалим. За його словами, спочатку потрібна була постанова Кабінету Міністрів, якою будинок був переданий громаді Львова, а пізніше - рішення сесії міськради.

"Довгий час наші польські колеги мали намір будувати будівлю "з нуля". Ми розглядали дуже багато різних ділянок. Але потім вирішили, що краще взяти стару будівлю, і вдихнути у неї новий дух, відреставрувавши", - розповів Садовий.

Нагадаємо, сьогодні, 16 грудня, у Львові відбулося передавання "символічних ключів" відбудинку, у якому створять Центр польської культури та європейського діалогу.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.