Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

udg.lviv.ua

Вівторок, 17 грудня 2013, 17:54

Проект пам'ятника Шептицькому ще не обрали, але остаточно вирішили перенести дорогу

Містобудівна рада Львова схвалила детальний план площі Святого Юра, який передбачає втручання в схему дорожньої розв'язки.

Про це у коментарі Варіантам повідомила керівник Управління охорони історичного середовища Львівської міськради Лілія Онищенко-Швець.

Раніше в проекті передбачалось, що дорога проходитиме близько від стін бібліотеки Львівської політехніки, а парк облаштують площу, на якій зведуть пам'ятник Митрополиту Андерю Шептицькому.

Лілія Онищенко-Швець запевнила, що відстань між дорогою та стінами бібліотеки "Львівської політехніки" буде достатньо великою.

Але дорогу, яка зараз проходить перед собором Святого Юра, перенесуть: вона проходитиме через парк і все ж стане ближчою до стін бібліотеки "Політехніки".

У вересні Львівська міська рада проголосувала за виділення 1,3 гектара землі на площі Святого Юра у постійне користування Львівській Архиєпархії УГКЦ. Саме на цій ділянці буде пам'ятник.

Наразі триває вибір проекту пам'ятника митрополиту Андрею Шептицькому.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.