Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

сало

zhensovet.info

Понеділок, 23 грудня 2013, 16:00

Сало – далеко не улюблена страва для українців (дослідження)

сало

Проект «Народний ТОП» визначив улюблені страви українців по регіонам та загалом.

Як виявилось лише 4% українців люблять сало.

Це випливає з результатів соціологічного дослідження групи "Рейтиг"

Як виявилося за результатами дослідження, попри стереотипи, лише 4% українців насправді люблять сало. Натомість, улюбленої їжею українців є борщ, м’ясні страви та вареники.

Зокрема, найулюбленішою стравою українців є борщ (44%). Також українці люблять вареники (18%), зокрема, з сиром, картоплею та вишнями, шашлик (10%), холодець (7%), котлети (6%) та відбивні (5%), а також інші м’ясні страви (14%), з них більш популярні: ковбаса, м'ясо по-французьки, смажене і тушковане м'ясо. Крім того, близько 7% вважають своєю улюбленою стравою плов, 4% – печеню.

Кулінарні вподомання українців, також, залежать від регіону, де вони проживають. Наприклад, на Заході найбільш поширеною улюбленою стравою є голубці, вареники та деруни, в Центрі – рибні страви, холодець і сало.

В Північному регіоні – картопля, різні супи та відбивні, на Півдні – пельмені, смажена картопля, а також плов. На Сході і Донбасі надають перевагу салатам і м’ясним стравам, зокрема, «Олів’є» та шашлику.

Нагадаємо, Соціологічна група «Рейтинг» продовжує проект «Народний ТОП». Проект досліджує думку українців у тих, чи інших питаннях. Респондентам задають питання, на, які ті повинні назвати власні відповіді.

Цього разу питання звучало «Назвіть Ваші ТРИ найулюбленіші страви. Неважливо кухні якого народу належить страва».

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.