Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

прокуратура львівщини

gazeta.lviv.ua

Четвер, 26 грудня 2013, 17:17

Прокуратура оскаржує понад 100 рішень органів місцевого самоврядування Львівщини

прокуратура львівщини

Прокуратура Львівської області оскаржує понад 100 рішень органів місцевого самоврядування Львівщини з питань політичної ситуації в Україні

Про це повідомила прес-служба прокуратури Львівської області.

Зазначимо, що до Львівського окружного адміністративного суду органами прокуратури області подано 103 адміністративних позови щодо визнання протиправними та скасування рішень органів місцевого самоврядування з питань політичної ситуації в Україні, оскільки такі рішення прийнято всупереч вимог ст.19 Конституції України та ст.43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні».

 Зокрема, органи місцевого самоврядування не наділені повноваженнями надавати оцінку діям центральних органів влади та визнавати такі злочинними, вірішувати питання щодо реалізації зовнішньої політики держави та скеровувати прийняті на сесіях рішення на адреси іноземних держав.

Відтак сьогодні, 26 грудня, Львівським окружним адміністративним судом задоволено позов прокурора Городоцького району, про визнання протиправним та скасування рішення Городоцької районної ради від 02.12.13 року № 503 “Про запобігання протиправним діям правоохоронних органів та осіб, що на даний час обіймають вищі керівні посади в Україні”.

Крім того, судом уже задоволено 14 клопотань прокуратури про зупинення дії рішень суб’єктів владних повноважень, у тому числі 4 рішень, прийнятих Львівською обласною радою. Решта позовів перебувають на розгляді.
Прес-служба прокуратури Львівської області

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.