Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

фаріон ірина

Четвер, 2 січня 2014, 10:17

Фаріон заснувала премію ім. Степана Бандери для студентів Львівської політехніки

фаріон ірина

Народний депутат Ірина Фаріон заснувала премію ім. Степана Бандери для студентів НУ Львівська політехніка.

Про це повідомила прес-служба ВО «Свобода».

Студентську премію ім. Героя України Степана Бандери Ірина Фаріон особисто вручатиме 1 вересня. Окрім диплому лауреат премії отримає також 7 тис. грн.

Висувати студентів для отримання премії мають право "ініціятор положення премії народний депутат України Ірина Фаріон, ректор, професорсько-викладацький та студентський склад навчального закладу, а також способом самовисування через подання трьох характеристик від відомих громадських, наукових діячів та викладачів, а також обов'язкового власного есе-роздуму про Степана Бандеру (в електронному та видрукованому варіянті від 5-ьох до 10-ьох сторінок А-4 формату 1,5 інтервал, кегль 14)".

Фаріон пояснила, що ця премія для студентів Львівської політехніки заснована тому, що свою активну політичну діяльність Степан Бандера започаткував як студент Львівської Політехніки.

«Саме там він давав неабиякі уроки політичної грамотности так званим "неполітичним" студентам, одні з яких перетворилися у славне бандерівське покоління, інші – стали хрунями, а ще дехто з другої спроби 15 жовтня 1959 року убив самого Бандеру, в чому згодом зізнався і покаявся», - зазначила вона.

Нагадаємо, раніше Ірина Фаріон ініціювала заснування обласной премії ім. Степана Бандери.

1 сіня у Львові відбувся смолоскипний марш на часть 105-річчя Степана Бандери.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.